Tester
Jeg har primært arbejdet som tester. En rolle har jeg haft i de seneste 14 år som konsulent for adskillige kunder. Jeg har primært arbejdet med Microsoft, IBM, Oracle og SAP produkter.

Jeg er ISTQB Foundation Level certificeret. ISTQB er en international certificerings organisation, der arbejder med at definere og vedligeholde et "Body of Knowledge", som giver testere mulighed for at blive certificeret baseret på "best practices".

Jeg fokuserer på funktions test, systemtest, system integrationstest samt regressionstest. Min tidligere rolle som udvikler (Microsoft og Oracle) gør mig også i stand til at arbejde effektivt med komponenttest, integrationstest og automatisk test især indenfor backend produkter.

Mit arbejdsområde indenfor test omfatter alle faser fra kravsanalyse, over testplanlægning, udvikling af testcases og testdata, testudførsel, defect management til accept test i samarbejde med kunden.

Jeg er en lidenskabelig tester, der går op i mit arbejde, og jeg kan blive meget fokuseret på en testopgave, indtil den er løst.

Lidt detaljer

Testplanlægning: Jeg planlægger testen, mens udviklingsgruppen designer løsningen. Det er muligt at teste samtidigt med, at der udvikles, og gennem ordentlig testplanlægning kan produktet sendes på markedet tidlige, end hvis man venter til sidst med testen.

Testcases: Jeg har skrevet mange testcases til mange projekter i perioden 2001 til i dag. Jeg foretrækker at skrive testcases i Hp Quality Center.

Testdata Jeg har stor erfaring med at oprette testdata: enten manuelt eller ved at skrive testdrivere. Det må ikke undervurderes, at det ofte tager længere tid at udvikle testdata end at planlægge og udføre selve testen.

Defect management: Jeg forsøger tidligt i processen at blive enig med kunden om et klart defect flow og krav til hvordan defects dokumenteres. Jeg har arbejdet med testværktøjerne: HP Quality Center, Gira og Bugzilla.