Værktøjsudvikler
Jeg udvikler testværktøjer i Microsoft .NET/C#, Hp Loadrunner, Hp QTP, Microsoft DOS Scripts(Linux), Microsoft PowerShell, SQL og T/SQL til automatiseret test.
Det hænder, at der opstår et behov som går ud over de muligheder kommercielt tilgængelige værktøjer tilbyder. Nedenfor vil jeg nævne Testrepeater, som supplerede vores performancetest i SDC og CompareDb, som blev relevant, da SDCs gamle IBM REXX testværktøj pga. migrering til Windows miljø ikke kunne bruges mere.
 
Testrepeater er et værktøj til regression test, performance test og stress test. Værktøjet er i stand til at hente eksisterende allerede udførte transaktioner fra SDC's logging database. Alle SDC programmer kaldes nemlig med et veldefineret parameterformat via SOAP. Derfor kan Testrepeater læse deres kaldoplysninger og gentage kald i det uendelige og meget hurtigt. Værktøjet kan skyde med omkring 8 transaktioner / sekund. Dette kan multipliceres med antallet af servere, hvorpå Testrepeater er installeret.
 


CompareDb er et værktøj til at sammenligne række antal og felt værdier mellem 2 databaser som er identificeret ved enten en connection string eller ved et linked server object. Programmet gemmer det antal SQL SELECT joins, som svarer til antallet af tabeller i de 2 databaser.